ГоловнаЕкономікаДержава

Сепаратисти намагаються тиснути на донбаських шахтарів, але ті їх не визнають, - Міненерго

Заступник міністра Зюков заявив, що гірники не підтримують ДНР та ЛНР

Сепаратисти намагаються тиснути на донбаських шахтарів, але ті їх не визнають, - Міненерго
Юрий Зюков

Терористи на Донбасі намагаються залякати шахтарів і змусити їх перейти на свій бік, проте працівники вугільної галузі не піддаються на шантаж і погрози.

Про це заявив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков "Обозревателю".

"В умовах запеклих бойових дій, які останніми днями відбуваються на Донбасі, звичайно, гарантувати безпеку шахт важко. При цьому гірники розуміють, що терористи - це бандити, які займаються викраденням людей і вимаганням. Масової підтримки ДНР і ЛНР серед шахтарів немає", - зазначив Зюков.

Минулого тижня представники ДНР стали відвідувати шахти Донецької та Луганської областей з пропозицією організувати добровільні відрахування із зарплат на підтримку "народних республік". Зокрема, про такі випадки повідомляли працівники шахти "Золоте". Також терористи неодноразово викрадали керівників шахт, вимагаючи викуп за їх звільнення.

За словами Зюкова, Міненерго підтверджує всі соціальні зобов'язання перед шахтарями - уряд щомісячно виділяє 900 млн гривень держдотацій на зарплати.

"Ми остаточно зламали копупційні схеми продажу вугілля, побудовані при Януковичі.

Багато в чому саме через них галузь надзвичайно збиткова для держави. Але зараз не час для того, щоб змінювати умови роботи шахтарів - для нас пріоритетом є збереження єдності в трудових колективах", - заявив перший заступник міністра енергетичного відомства.

Нагадаємо, Юрій Зюков був призначений на посаду першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості у квітні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram