ГоловнаЕкономікаДержава

Краматорськ просить Кабмін виділити 69 млн гривень на відновлення міста

Місту не вистачає фінансових ресурсів на відновлення доріг, ліній зовнішнього освітлення та благоустрою

Краматорськ просить Кабмін виділити 69 млн гривень на відновлення міста
Архив
Фото: hi.dn.ua

Краматорська міська рада Донецької області просить Кабінет Міністрів виділити 68,7 млн гривень на відновлення інфраструктури міста, зруйнованої в результаті бойових дій. Про це йдеться в повідомленні Донецької обласної державної адміністрації.

У повідомленні наголошується, що міськрада звернулася в листі до віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана з проханням в наданні допомоги в розмірі 68,7 млн гривень.

"Ці гроші необхідні для відновлення соціальної інфраструктури Краматорська, що сильно постраждала за час проведення бойових дій. Місту не вистачає фінансових ресурсів на відновлення доріг, ліній зовнішнього освітлення та благоустрою, в цілому", - сказано в документі.

Окрім того, до міськради звернулася адміністрація комунального підприємства "Краматорський водоканал" з проханням внести зміни до рішення сесії від 22 квітня, згідно з яким підприємство отримало схвалення на отримання від Світового банку кредиту на модернізацію свого виробництва.

"Кілька місяців тому водоканал просив депутатів дати свій дозвіл на участь підприємства у міжнародному проекті. Планувалося, що за рахунок коштів Світового банку підприємство виконає модернізацію свого виробництва. Кредит надається на 20 років на пільгових умовах", - уточнюється в повідомленні.

За словами головного інженера "Краматорського водоканалу" Валентини Яковенко, в угоді зі Світовим банком виникли зміни, у зв'язку з чим необхідно їх внести в рішення сесії.

Сума кредиту, який водоканал планує взяти у Світового банку під гарантії міськради - 5,2 млн гривень на 20 років.

Процентна ставка не перевищує 3%, пільговий період повернення кредиту - 5 років.

Раніше планували, що тіло кредиту починає повертатися через 3 роки.

Нагадаємо, силовики 6 липня встановили повний контроль над містами Слов'янськ та Краматорськ Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram