ГоловнаЕкономікаДержава

Колесніков: держпідприємство "Антонов" потребує оборотного капіталу

Влада могла б підтримати авіабудівників

Колесніков: держпідприємство "Антонов" потребує оборотного капіталу
Фото: ipress.ua

Державне підприємство "Антонов", що займається серійним виробництвом літаків, потребує оборотного капіталу. Про це на авіасалоні Farnborough у Великобританії сказав Борис Колесніков, керівник комітету Верховної Ради з питань транспорту і зв'язку, колишній віце-прем'єр і екс-міністр інфраструктури України.

"Держава могла б допомогти "Антонову" з капіталом, могла б просувати його продукцію на зовнішніх ринках", - сказав Колесніков на зустрічі з журналістами.

Депутат також відвідав виставковий стенд ДП "Антонов" і поспілкувався з першим віце-президентом компанії Григорієм Рудюком і віце-президентом Миколою Подгребельним. За словами останнього, компанії потрібні стабільні замовлення від держави, щоб зробити ривок у своєму розвитку.

"Хоча б 20 літаків на три роки з 50% передоплатою - цього було б достатньо. З урахуванням, що в середньому літак коштує близько $ 30 млн, йдеться про суму близько $ 100 млн на рік", - сказав Подгребельний.

Борис Колесніков порушив питання щодо підтримки ДП "Антонов" і на зустрічі з українськими студентами, які потрапили на міжнародне авіашоу завдяки Фонду Колеснікова. Він зазначив, що держкомпанія могла б зайняти свою нішу у світовому авіабізнесі завдяки транспортним літакам і середньомагістральним пасажирським літакам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram