ГоловнаЕкономікаДержава

Заарештовано директора Київського бронетанкового заводу (оновлено)

На БТРах для Нацгвардії спробували "наварити" 12 млн грн

Заарештовано директора Київського бронетанкового заводу (оновлено)
БТРы на Киевском бронетанковом заводе
Фото: http://informationuniverse.ukrainianforum.net

Правоохоронці затримали 16 липня в Києві тимчасово виконуючого обов'язки директора держпідприємства "Київський бронетанковий завод".

Затримання проводили співробітники СБУ спільно зі слідчими прокуратури Центрального регіону з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері, повідомляється на сайті спецслужби.

СБУ встановила, що в червні керівництво заводу уклало угоду на поставку 20 корпусів для БТР-3Е1 з одеським приватним підприємством, яке не є їх виробником і не має відповідної ліцензії на торгівлю товарами військового призначення, а фактично здійснює діяльність у сфері надання охоронних послуг.

Комерційній фірмі, яка навіть не знаходиться за вказаною в договорі адресою, було перераховано аванс у сумі 12 млн грн, хоча, згідно з чинним законодавством і за умовами договору, кошти мають бути перераховані постачальнику тільки після виконання ним замовлення.

Досі приватне підприємство корпуси для БТРів не поставило, а отримані кошти перерахувало на рахунок зареєстрованої у Вишгороді ТОВ, яке перевело їхню у готівку кошти.

Гроші на поставку бронетранспортерів для потреб Національної гвардії України були виділені з державного бюджету.

Досудове розслідування ведеться за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Затриманий керівник заводу зараз в ізоляторі тимчасового утримання до обрання йому запобіжного заходу.

ОНОВЛЕННЯ. Згідно з повідомленням Генпрокуратури, Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання про арешт начальника заводу і встановив суму застави у розмірі 12,18 млн грн.

Слід зазначити, що посаду тимчасово виконуючого обов'язки директора держпідприємства "Київський бронетанковий завод" обіймає Ігор Куташев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram