ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрпошта" почала пересилання пенсій у Крим

Виплачують пенсії за другий квартал

"Укрпошта" почала пересилання пенсій у Крим
Фото: www.ukrposhta.com

Державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" почало пересилати пенсії у Крим.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури.

Виплачують пенсії за другий квартал 2014 року.

Кабінет Міністрів України дозволив пересилати на територію Криму пенсійні виплати, які оформлятимуть як міжнародні грошові перекази.

При цьому в Мінінфраструктури наголошують, що двосторонній обмін міжнародними грошовими переказами між "Укрпоштою" і "Почтой России" не припинявся.

"Ми розуміємо, як важливо сьогодні забезпечити соціальні гарантії нашим громадянам, які проживають на анексованій території. "Укрпошта" оперативно налагодила технологічний процес пересилання пенсійних переказів, на Крим уже пішли перші виплати", - заявляють у Мінінфраструктури з посиланням на генерального директора "Укрпошти" Михайла Паньківа.

Паньків також зазначив, що отримання пенсій через міжнародні поштові перекази "Укрпошти" сьогодні є найзручнішим способом для кримчан, оскільки українські банки більше не працюють на анексованій території.

Окрім поштового переказу, пенсію можна отримати через зарахування коштів на рахунок у банку, розташованому за межами тимчасово окупованої території.

Кримчани, які хочуть відновити виплати пенсій в Україні, повинні особисто звернутися з відповідною заявою в одне з чотирьох районних управлінь Пенсійного фонду України в Херсонській області - у Генічеському, Каланчацькому, Новотроїцькому та Чаплинському районах, а також надати офіційне підтвердження про відмову отримання пенсії від російської сторони.

Кількість поштових відділень "Укрпошти" в Автономній Республіці Крим становило 539, серед яких 57 - у місті Севастополі.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України від 2 липня затвердив процедуру видачі пенсійних соціальних виплат через поштові відділення громадянам України, які перебувають на території Криму і Севастополя. Пенсійні та соціальні виплати перераховуватимуть через відділення української пошти, і на території Криму їх видаватимуть через відділення пошти Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram