ГоловнаЕкономікаДержава

Гарячої води в Києві немає у 99% споживачів

"Київенерго" допускає повне припинення гарячого водопостачання

Гарячої води в Києві немає у 99% споживачів
Фото: Макс Левин

Компанія "Київенерго" заявила, що зараз гарячої води немає в 99% споживачів столиці, і не виключає, що можливе повне відключення.

"За умов, коли постачання природного газу з РФ в Україну не здійснюються, а диверсифікацію газу шляхом реверсного постачання газу з Європи припинено, згідно із заявою Міненерговугілля, в перспективі можливе повне призупинення гарячого водопостачання", - заявили в компанії "Інсайдеру".

За даними "Київенерго", на 25 липня в Києві без гарячого водопостачання зосталися 5487 споживачів (з урахуванням ремонту тепломереж). Це приблизно 99% споживачів.

"Причина відсутності гарячої води - обмеження газопостачання "Київенерго", а також проведення в міжопалювальний період різних видів технічних робіт, які дозволяють пройти опалювальний сезон із мінімальними втратами і відсутністю аварійних ситуацій", - заявили в компанії.

Нагадаємо, у зв'язку з дефіцитом газу компанії "Київенерго" встановлено ліміти споживання газу для виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 і припинено подачу газу на інші теплоджерела (станції теплопостачання, котельні).

Рішення про обмеження постачань газу торкнулося Києва та Харкова як єдиних міст України, в яких надавали послуги централізованого гарячого водопостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram