ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко запевнив главу МВФ, що Україна виконає всі зобов'язання

Україні потрібно рухатися в рамках тієї програми уряду, яку підтримав МВФ

Порошенко запевнив главу МВФ, що Україна виконає всі зобов'язання
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко запевнив директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард у готовності України виконати всі зобов'язання в рамках програми МВФ stand by.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Відзначається, що Порошенко провів телефонну розмову з Лаґард.

"Президент запевнив, що Україна готова виконати всі зобов'язання у рамках програми МВФ stand by. Незважаючи на складну ситуацію в країні, українська влада разом з місією МВФ розробили скоригований подальший план реформ для реалізації програми з метою подальшого узгодження на Раді директорів МВФ, яка відбудеться в другій половині серпня", - наголошується в повідомленні.

Коментуючи заяву Арсенія Яценюка про відставку з посади прем'єр-міністра, Порошенко зазначив, що Конституція і законодавство дають чіткі відповіді для забезпечення стабільності в цій ситуації.

Він зазначив, що протягом 10 днів питання про довіру уряду має бути проголосоване парламентом, і зараз усі члени Кабінету Міністрів далі виконують свої функції.

Зі свого боку Лаґард зазначила, що слово Порошенко важить багато.

Вона застерегла українських політиків від популізму і зайвих обіцянок під час передвиборної кампанії, оскільки в сучасному фінансово-економічному стані України вони не зможуть бути реалізовані.

На її думку, Україні необхідно рухатися в рамках тієї програми уряду, яка знайшла підтримку у МВФ і яку вважають реалістичною.

Нагадаємо, Рада директорів МВФ розгляне питання виділення Україні другого траншу кредиту stand by на суму 1,4 млрд доларів у кінці серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram