ГоловнаЕкономікаДержава

Олександра Кацубу звільнено з "Нафтогазу"

Син нардепа чотири місяці переховувався від відставки на лікарняному

Олександра Кацубу звільнено з "Нафтогазу"
Фото: focus.ua

Кабінет Міністрів звільнив Олександра Кацубу, сина нардепа Володимира Кацуби, з посади заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".

Як сказано в розпорядженні уряду №662, його відправлено у відставку за власним бажанням.

Кацуба отримав посаду в "Нафтогазі" наприкінці 2012 року "у спадок". Його старшого брата Сергія Кацубу, який був заступником голови правління компанії, звільнили 19 листопада 2012 року у зв'язку з обранням народним депутатом від мажоритарного округу в Київській області. Того самого дня посаду брата отримав Олександр Кацуба.

До цього Олександр Кацуба працював заступником директора з економічних питань ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Після зміни влади в Україні Кацуба взяв лікарняний, щоб його не змогли звільнити. Він мав перебувати на амбулаторному лікуванні в Дергачівській лікарні на Харківщині. На початку липня з'явилася інформація про те, що Кацуба замість того, щоб лікуватися, зіграв весілля у Франції.

Після цього голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що Кацубу звільнять згідно з нормою законодавства, яка говорить, що в разі затяжного лікарняного роботодавець має право звільнити співробітника без його заяви, тільки коли мине чотиримісячний термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram