ГоловнаЕкономікаДержава

У "Нафтогазі" розповіли, як проходить розгляд позову проти "Газпрому"

Попереднє рішення можливе до кінця року

 У "Нафтогазі" розповіли, як проходить розгляд позову проти "Газпрому"
Андрей Коболев
Фото: zn.ua

Стокгольмський арбітраж об'єднав у одне провадження взаємні позови НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром".

Про це повідомив голова правління українського держхолдингу Андрій Коболєв у ефірі телеканалу ICTV, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вже можу сказати, що вони (позови) були об'єднані, це кардинально прискорить початок розгляду справи", - сказав він.

За його словами, зараз відбувається процедура призначення арбітрів, яка найближчим часом має завершитися, і тоді справу передадуть на розгляд.

Коболєв також не виключив можливості ухвалення до зими Стокгольмським арбітражем попереднього рішення, але не став уточнювати, яким воно може бути і на що розраховує "Нафтогаз".

"До зими є шанси тільки на попереднє рішення. Яким може бути попереднє рішення - залежатиме від тієї тактики, яку ми оберемо. Є кілька варіантів, які були детально опрацьовані і проаналізовані як з нашими юристами, так і з міністерством юстиції України", - сказав голова НАК.

"Сподіваюся, що десь у вересні ми вже зможемо офіційно говорити у новинах про те, який є прогрес, тому що зараз ми обмежені у розкритті інформації щодо позову", - додав він.

Нагадаємо, взаємні позови "Нафтогазу України" та "Газпрому" було подано до Арбітражного інституту при Торговій палаті Стокгольма 16 червня.

"Нафтогаз" вимагає від "Газпрому" встановлення справедливої і ринкової ціни на газ, який "Газпром" поставляє в Україну, та стягнення переплати з 2010 року.

"Газпром" вимагає від "Нафтогазу" виплатити $4,5 млрд за поставлений, але не оплачений газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram