ГоловнаЕкономікаДержава

Росія готується ввести мита на українські товари

Захисні заходи стосуватимуться м'яса, шоколаду, автомобілів і безлічі інших товарів

Росія готується ввести мита на українські товари
Фото: tuningcars.info

Росія готується ввести ввізні мита на українські товари у зв'язку в підписанням Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це свідчить проект постанови уряду РФ, розміщений на єдиному порталі правової інформації.

"Ввести ввізні мита на товари, зазначені в додатку до цієї постанови, що походять з України і ввозяться в Російську Федерацію, в розмірі ставок Єдиного митного тарифу Митного союзу", - сказано в проекті. Зараз українські товари переважно обкладають нульовим митом.

Мита запровадять на безліч продовольчих і непродовольчих товарів, серед яких, зокрема, м'ясо, шоколад, молочні продукти, овочі, фрукти, зернові, цукор, хліб, соки, пиво, вина, спирт, косметика, шини, одяг, труби, легкові автомобілі, будматеріали.

Нагадаємо, Росія є головним покупцем українських товарів (2013 року - $15,1 млрд) і головним торговим партнером України загалом. 2013 року товарообіг України і Росії становив $38,2 млрд. Для порівняння, товарообіг із Китаєм - лише $10,6 млрд, з Німеччиною - $8,4 млрд.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що Україні потрібно готуватися до практично повного припинення торгівлі з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram