ГоловнаЕкономікаДержава

Росія відгородиться від українських товарів митами до 80%

П'ятницький заявив, що РФ не зможе повністю відмовитися від товарів з України

Росія відгородиться від українських товарів митами до 80%
Фото: rfc-group.com

Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П'ятницький заявив, що Росія введе мита на українські товари аж до 80%.

"На сьогодні виглядає так, що практично на всю продукцію, яку експортують у РФ, введуть ті чи інші мита. Ці мита можуть становити 5%, 10%, 20%, у деяких випадках 80% і т.д. Якщо цю продукцію можна легко замінити на російську, то для них добре, якщо не можна, то вони за це заплатять", - цитує чиновника РБК-Україна.

П'ятницький наголосив, що для багатьох українських товарів альтернативи в РФ просто немає.

"Її найбільший торговий партнер за межами Митного союзу - це Україна. Друге, вона має угоду про вільну торгівлю із Сербією. Уявіть собі, як можна замістити Україну товарами із Сербії? Навряд чи. Усе інше - це звичайні торговельні відносини, за яких стягується мито", - заявив він.

Чиновник також упевнений, що навіть із митами багато товарів з України залишаться конкурентоспроможними, тільки коштуватимуть дорожче.

"Із продукцією, яка експортується в РФ, ми займаємо доволі серйозні конкурентні позиції і на світових ринках, тому нехай росіяни думають, яку ціну вони будуть платити за те, що введуть мита проти України", - сказав він.

Нагадаємо, товарообіг України та Росії 2013 року становив 38,2 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram