ГоловнаЕкономікаДержава

Працівники "Артемсолі" просять зупинити передачу підприємства Мінінфраструктури

Міністерству інфраструктури відвантажують менш ніж 4% від усього обсягу видобутої солі

Працівники "Артемсолі" просять зупинити передачу підприємства Мінінфраструктури
Фото: osh13-soledar.at.ua

Трудовий колектив Державного підприємства "Артемсіль" висловив категоричний протест проти переведення підприємства з підпорядкування Міністерства аграрної політики та продовольства України в підпорядкування Міністерства інфраструктури та звернувся по допомогу до прем'єр-міністра України Яценюка.

На думку профспілкової організації ДП "Артемсіль", метою зміни профільного міністерства є заміна керівного складу підприємства. Після перезавантаження влади в Україні директором ДП "Артемсіль" призначено Олександра Миколайович Степаненка, повідомляє УНІАН.

При цьому стверджують, що за короткий термін на посаді Степаненко доклав чимало зусиль до руйнування корупційних схем, які активно використовувало попереднє керівництво "команди Клюєва". Спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України і завдяки діям міністра Швайки було зупинено роботу дилерських контрактів реалізації солі в Україні, країнах СНД і далекого зарубіжжя, ліквідовано посередницькі схеми.

Ситуація ускладнена тим, що рішення про переведення підприємства в підпорядкування іншому міністерству фактично прийнято. Це відбувається, незважаючи на те, що отримавши проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про передачу державного підприємства "Артемсіль" до сфери управління Міністерства інфраструктури", надіслане листом від 24.07.2014 р. №4750/16/14-14, у Міністерстві аграрної політики і продовольства України зазначили, що не ініціювали питання передачі ДП "Артемсіль" Міністерству інфраструктури.

На думку трудового колективу, аргументів на користь такого рішення не існує, оскільки продукція ДП "Артемсіль" є переважно харчовою, а на потреби облавтодорів України, які підпорядковані Міністерству інфраструктури, відвантажується менш ніж 4% від усього обсягу видобутої солі. У зв'язку зі сформованою ситуацією заплановано проведення страйку, який відбудеться на підприємстві 14.08.2014 р. і згодом, якщо позицію колективу і профспілок ДП "Артемсіль" не буде враховано, - страйк під стінами Кабінету Міністрів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram