ГоловнаЕкономікаДержава

Державу закликали стимулювати розвиток ринку внутрішніх авіаперевезень

Експерт схвалив запропоновані авіарегулятором нововведення

Державу закликали стимулювати розвиток ринку внутрішніх авіаперевезень
Фото: Макс Левин

Запропоновані Державною авіаслужбою України нормативні зміни в правилах видачі призначень на маршрути визнали спрямованими на розвиток регіональної аеропортової мережі.

Головний редактор Авіаційного порталу, експерт авіагалузі Богдан Долінце в коментарі РБК-Україна заявив, що саме вітчизняні аеропорти виграють від запропонованих Державіаслужбою змін.

"Не стільки порівняно благополучний "Бориспіль", скільки невеликі аеропорти, такі як Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Херсон, Миколаїв, які через стимулювання внутрішніх авіаперевезень - а по-іншому міжнародні призначення одержати не вийде - отримають імпульс до стабільного розвитку", - додав експерт.

Також, на думку Долінце, запропоновані зміни мають чітко виражений соціальний характер, оскільки "повинні дозволити користуватися авіатранспортом не тільки заможним людям, а й особам із середнім рівнем доходів".

Нагадаємо, що раніше Державіаслужба України запропонувала змінити правила видачі дозволів українським авіакомпаніям на маршрути. Відповідний проект наказу було розміщено на сайті авіавідомства для обговорення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram