ГоловнаЕкономікаДержава

Нацбанк вирішив продати скандальну базу відпочинку в Яремчі

Оздоровчий комплекс "Прикарпаття" в Івано-Франківській області продадуть

Нацбанк вирішив продати скандальну базу відпочинку в Яремчі
Фото: Макс Левин

Національний банк України призупинить капітальні витрати і продасть активи, не пов'язані з основною діяльністю регулятора, на суму понад 1 млрд грн.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Зокрема, Нацбанк має намір продати оздоровчий комплекс "Прикарпаття" в Яремчі Івано-Франківської області. За інформацією НБУ, всі проекти з реконструкції комплексу вже зупинено.

Загалом НБУ ухвалив рішення про призупинення капітальних витрат, а також реалізацію непрофільних активів на 9 об'єктах.

Рішення про закінчення будівництва в Яремчі було прийнято ще в I кварталі 2014 року. Понад 80% із зазначених коштів передбачено для завершення будівельно-монтажних і оздоблювальних робіт, подальшої консервації та реалізації об'єкта.

"Я не вважаю доцільним витрачати гроші на утримання таких об'єктів, тому всі вони мають бути продані або ліквідовані", - сказала голова НБУ Валерія Гонтарєва.

Раніше Гонтарєва заявляла, що Нацбанк має намір позбутися усіх невластивих центробанку функцій, а також непрофільних активів, серед яких, зокрема, і згаданий оздоровчий комплекс.

Нагадаємо, Нацбанк будував базу відпочинку "Прикарпаття" з 2010 року. Вона скандально відома своєю дорожнечею. Зокрема, у 2012 році на базу відпочинку в Яремчі закупили імпортну побутову техніку на загальну суму 137,4 тис. грн. Крім того, більш ніж на 2 млн грн купили італійські меблі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram