ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін вирішив розширювати атомні енергостанції

Україна буде розвивати ядерну енергетику

Кабмін вирішив розширювати атомні енергостанції
Хмельницкая АЭС
Фото: energoatom.kiev.ua

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про будівництво нових атомних енергоблоків.

Про це розповів прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, пише РБК-Україна.

"Ми ухвалили рішення про будівництво нових атомних блоків в Україні. До кінця цього року буде підписано угоду про будівництво нових енергоблоків АЕС", - сказав він.

Зараз в Україні є 15 енергоблоків: шість - на Запорізькій АЕС (найбільша станція в Європі), чотири - на Рівненській АЕС, три - на Южноукраїнській АЕС і два - на Хмельницькій АЕС.

Раніше озвучували плани добудови третього і четвертого блоків на Хмельницькій станції. А в липні цього року президент "Енергоатому" Юрій Недашковський заявив, що є також плани будівництва нових енергоблоків на Запорізькій та Южноукраїнській АЕС.

Яценюк також оголосив про збільшення закупівель ядерного палива в американської компанії Westinghouse. "Ми залежні від РФ у частині постачання ядерного палива на українські АЕС. Загальний обсяг виробітку електроенергії на АЕС становить близько 50%. Уряд прийняв рішення: ми уклали контракт із компанією Westinghouse на диверсифікацію постачань ядерного палива. Ми почали купувати ядерне паливо не лише в Росії", - сказав він.

Нагадаємо, що цього року Україна вперше за довгий час зіткнулася з дефіцитом електроенергії, після того як на Донбасі почали закриватися шахти через бойові дії. У Міненерговугілля попередили, що це може спричинити віялові вимкнення в житлових кварталах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram