ГоловнаЕкономікаДержава

Кваснєвський або єврокомісар Рен можуть стати бізнес-омбудсменом в Україні, - джерело

Влада шукає незалежного, але обізнаного в українських реаліях кандидата

Кваснєвський або єврокомісар Рен можуть стати бізнес-омбудсменом в Україні, - джерело
Фото: Макс Левин

Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський або єврокомісар з економіки Оллі Рен є претендентами на пост бізнес-омбудсмена в Україні.

Про це пише "Апостроф" з посиланням на джерело в уряді.

Видання зазначає, що влада хоче знайти на цей пост людину, віддалену від української політичної еліти, але водночас добре обізнану в реаліях нашої економіки.

"Серед претендентів - Олександр Кваснєвський та Оллі Рен, єврокомісар з економічних та монетарних питань. Втім, один із них сказав, що вперше про це чує, перебуває в Парижі, і не має наміру залишати його. Тому якщо треба буде, керуватиме звідти. Експертна група категорично проти такого варіанту, оскільки це може затягнути процес ухвалення рішень", - розповіло джерело.

Крім того, видання стверджує, що на цю посаду претендують генеральний секретар міжнародної благодійної організації Rotary International Джон Хевко, польський представник в Організації економічного співробітництва та розвитку Павло Войцеховський, а також угорський економіст, комісар з питань зайнятості, соціальних питань та політики соціальної інтеграції Ласло Андор.

Нагадаємо, 12 травня Кабмін підписав з бізнес-організаціями меморандум про Антикорупційну ініціативу, в рамках якої планується створити незалежний орган бізнес-омбудсмена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram