ГоловнаЕкономікаДержава

Польща підтвердила скорочення поставок від "Газпрому"

Gaz system не уточнює, коли відновлять реверсне постачання газу в Україну

Польща підтвердила скорочення поставок від "Газпрому"
Фото: EPA/UPG

Оператор польської газотранспортної системи компанія Gaz System сьогодні підтвердила, що мусила припинити постачання газу в Україну через скорочення імпорту російського палива до Польщі "Газпромом".

Про це заявили у прес-службі компанії, передає УНІАН.

"Через необхідність змін руху в газотранспортній системі, зважаючи на обмеження постачання зі східного напрямку, треба тимчасово припинити реалізацію послуги з транспортування в пункті "Хермановіце" в напрямку України", - зазначила прес-служба.

Раніше представники українського "Укртрансгазу" повідомляли, що відновлення реверсного постачання газу очікується через два дні, однак польська компанія не прокоментувала цю інформацію.

За даними британської газети Financial Times, "Газпром" планує обмежувати постачання газу своїм споживачам у Європейському союзі для того, щоб змусити їх відмовитися від реверсивного постачання палива Україні.

Нагадаємо, "Газпром" не визнає факту скорочення постачання газу до Польщі: за версією російської компанії, обсяги газу впали через закачування газу у підземні сховища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram