ГоловнаЕкономікаДержава

Експорт українських товарів у ЄС зріс на 14%

Представник Європарламенту схвалив українську економічну політику

Експорт українських товарів у ЄС зріс на 14%
Фото: president.gov.ua

Угода про асоціацію з ЄС уже посприяла зростанню українського експорту в країни Євросоюзу на 14%. Про це сьогодні в Києві заявив депутат Європарламенту Елмар Брок на зустрічі з Президентом Петром Порошенком.

Як повідомляє прес-служба голови держави, Порошенко зустрівся з головою комітету з міжнародних питань Європейського парламенту Елмаром Броком і подякував йому за наполегливу і послідовну позицію в підтримці європейської інтеграції України.

Сторони обговорили нещодавні домовленості про синхронізацію ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, яку заплановано на 16 вересня, коли одночасно Верховна Рада і Європейський парламент мають затвердити Угоду.

Президент України вкотре зазначив, що "жодних змін до тексту Угоди про асоціацію вносити не будуть". Зі свого боку Елмар Брок підтвердив той факт, що, незважаючи на тиск з боку Російської Федерації, європейська сторона і Україна не пішли на будь-які зміни в Угоді про асоціацію.

"Угода дозволить Україні піти шляхом реформ у таких важливих сферах, як верховенство права, демократія, а також в економічній площині. Зміни в законодавстві відповідно до Угоди зроблять Україну більш конкурентоспроможною на міжнародному ринку. Уже зараз, на етапі попереднього застосування Угоди, ми бачимо зростання українського експорту в ЄС на 14%", - наголосив Елмар Брок.

Він заявив, що асиметричне застосування Угоди надає переваги України у відносинах із ЄС.

Сторони також обговорили реалізацію мирного плану Президента України, зокрема законодавчі ініціативи для збереження миру на Донбасі.

"Я вдячний Президентові за його наміри запропонувати антикорупційну реформу і прийняти закони, які дозволять децентралізувати владу і застосувати амністію в рамках мирного врегулювання. Це кроки, які сприятимуть реалізації мирного плану на сході країни", - заявив Елмар Брок.

Нагадаємо, у вівторок, 16 вересня, Верховна Рада має намір ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС. Цього дня ратифікація пройде і в Європарламенті. Утім до зони вільної торгівлі з ЄС Україна приєднається тільки 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram