ГоловнаЕкономікаДержава

Київ готовий до опалювального сезону на 85%

Влада шукає альтернативні джерела енергії

Київ готовий до опалювального сезону на 85%
Фото: EPA/UPG

Готовність до опалювального сезону в Києві становить близько 85%. Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександр Клюс під час брифінгу в Київраді, повідомляє кореспондент LB.ua.

"На сьогодні в різних районах Києва готовність різна. Але динаміка підготовки позитивна. Незважаючи на значні фінансові труднощі, які сьогодні є у столиці, понад 120 млн виділено тільки на підготовку до зими. Це втричі більше, ніж торік. У середньому по Києву готовність до опалювального сезону - близько 85%", - заявив він.

За його словами, нещодавно було виділено  25,7 млн гривень на ремонт електрощитових у місті.

"Ви ж розумієте, що якщо, не дай Бог,  у разі слабкої подачі газу всі ввімкнуть обігрівачі, як зараз бойлери, збільшиться навантаження на електропостачання, і ми повинні готуватися до цього. Відповідно, зробити ремонти там, де це необхідно", - заявив він.

Окрім того, місцева влада, за словами Клюса, вирішує питання про забезпечення ТЕЦ мазутом і вугіллям.

"Зараз вирішується питання, щоб Київ отримав 100 тис. тонн мазуту. Разом із 52 тисячами, які вже є, за повної відсутності газової складової ми зможе опалювати будинки протягом 20 днів під час сильних морозів... Окрім того, Дарницькій ТЕЦ потрібно 150 тис. тонн вугілля. На сьогодні є понад 55 тис. Вона уклала договори з луганськими і донецькими шахтами, але зараз немає можливості виконати ці договори. Тому уряд України уклав договір із Південно-Африканською Республікою про постачання 1 млн тонн вугілля, Київ отримає 250 тисяч тонн", - заявив він.

Нагадаємо, очікується, що опалювальний сезон у Києві розпочнеться 15 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram