ГоловнаЕкономікаДержава

Фірташ закликає Україну, Росію і Європу об'єднуватися заради економіки

Бізнесмен з'явився на людях у Відні

Глава Федерації роботодавців України, бізнесмен Дмитро Фірташ вважає, що Україна, Росія і Європа разом можуть створити силу, яка в економіці може конкурувати і зі США, і з Китаєм.

"Росія має ресурси, Україна - транспортні коридори, Європа - гроші і технології. Сьогодні і Україна, і Росія потребують інвестицій. Я вважаю, що якби ми всі об'єднали ці наші можливості - так, щоб усі сторони брали участь у процесі, - то змогли б створити потужну економічну силу, яка змогла б конкурувати з ринками США й Азії", - сказав він сьогодні у Відні на панельній дискусії "Україна в Європі: мир і розвиток". Організатор заходу - "Німецько-український форум", повідомляє кореспондент LB.ua.

Він додав, що на його думку, Україна має вибирати свій шлях з огляду на економічні перспективи, а не вибираючи між Європою і Росією. "Мене часто запитують: як ви думаєте, яким має бути шлях України - до Європи, в МС із Росією? Я сміюся і кажу, що для мене найважливіше - щоб Україна не втратила свій економічний потенціал", - сказав Фірташ.

"На тлі війни ми не бачимо економічні проблеми. А їх треба вирішувати, вони серйозні", - додав він, зазначивши, що в Україні ВВП на душу населення становить 3-4 тисячі доларів, а в Австрії - сорок тисяч, що дозволяє їй активно розвиватися, забезпечувати соціальну сферу і т.д.

"Нам з Росією треба говорити про те, що об'єднує, а не роз'єднує", - сказав Фірташ. "Я не хочу, щоб Україна була плацдармом, на якому певні сторони з'ясовують відносини. Я хочу, щоб Україна стала мостом", - підкреслив він.

Варто зазначити, що в цій панельній дискусії бере також участь третій президент України Віктор Ющенко, мер Києва Віталій Кличко, австрійські політики і дипломати.

Нагадаємо, що в березні цього року Фірташа затримали поліцейські у Відні за запитом Федерального бюро розслідувань США. Він досі перебуває в Австрії, очікуючи рішення про екстрадицію в США, де Фірташа підозрюють в підкупі індійського уряду з метою забезпечення участі його компанії в проекті розробки титанового родовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram