ГоловнаЕкономікаДержава

Україна увійшла до трійки економік із найшвидшим спадом

Темпи скорочення ВВП України вийшли на рівень Сирії та Лівії

Україна увійшла до трійки економік із найшвидшим спадом
Фото: Макс Левин

Світовий банк серйозно погіршив прогноз щодо економіки України. За словами директора СБ у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фана, тепер прогнозується не 5%-ий, а 8%-ий спад цього року, а наступного року замість 2,5% зростання очікують 1% падіння.

За його словами, вийти зі складної економічної ситуації Україні можуть допомогти тільки реформи, пише РБК-Україна.

"Залишатися на шляху реформ є критичним для зростання і стабільності в Україні. Вони необхідні для того, щоб поліпшити управління і боротися з корупцією. Також для того, щоб покращити надання послуг і відновити довіру до держави", - додав Фан.

Варто зазначити, що серед усіх країн, що розвиваються, гірший прогноз, ніж для України, отримали лише Сирія та Лівія (за даними на червень їм пророкували падіння на 8,6% і 9,7% відповідно).

Нагадаємо, що через бої на сході практично зупинилася промисловість Донбасу. Але й без цього українська промисловість скорочується вже більш як два роки поспіль. У глибокій кризі також перебуває будівельна галузь. А роздрібні продажі після декількох років швидкого зростання цього року вперше почали скорочуватися, що також негативно впливає на динаміку ВВП України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram