ГоловнаЕкономікаДержава

Херсонський нафтоперевалочний комплекс передали під контроль держкомпаній

Учора комплекс взяли під охорону бійці підрозділу "Титан"

 Херсонський нафтоперевалочний комплекс передали під контроль держкомпаній
Фото: Херсонский нефтеперевалочный комплекс

Херсонський нафтоперевалочний комплекс і нафтопродукти, що зберігаються на ньому і належать групі "ВЕТЭК" Сергія Курченка, у судовому порядку було передано в управління державним підприємствам "Укртранснафтопродукт" і "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами".

Це випливає з рішень Приморського районного суду Одеси від 30 вересня, пише видання OilNews.

Згідно з рішенням, "Укртраснефтепродукту" також передаються нафтопродукти, заарештовані на нафтобазі ТОВ "Восток" - підрозділі компанії "Роснефть" в Україні.

Що стосується Херсонської перевалки, то раніше арештоване майно нафтобази було передано "Підприємству із забезпечення нафтопродуктами", нафтопродукти - "Укртранснафтопродукту". Іншим рішенням суду цій компанії також передаються нафтопродукти, що знаходяться на зберіганні на нафтобазі ТОВ "Восток" - одному з підрозділів компанії "Роснефть" в Українї.

Зокрема, суд надасть "Укртранснафтопродукту" право змінити місце зберігання заарештованих нафтопродуктів - 7 вагоноцистерн з нафтопродуктами і 9,6 тис. т бензину, що знаходиться в резервуарах нафтобази.

"Держава доручила нам арештоване нею майно, і ми несемо кримінальну відповідальність за збереження цього майна", - прокоментувало джерело в "Укртранснафтопродукті", спростувавши інформацію про рейдерське захоплення підприємства.

За його словами, розмови про звільнення співробітників поширює колишній директор перевалки Борис Шимиган. Він також повідомив, що 3 жовтня було затримано три бензовози, що намагалися вивезти нафтопродукти з території терміналу.

Як повідомлялося раніше, 2 жовтня Херсонський перевалочний комплекс було взято під охорону бійцями підрозділу "Титан" і приватної охоронної структури.

Нагадаємо, що українські активи "ВЕТЭК" арештовано, а самого Курченка шукає Інтерпол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram