ГоловнаЕкономікаДержава

Швеція та Україна домовилися про військове виробництво

Виробництво організують на українській території

Швеція та Україна домовилися про військове виробництво
Фото: ukrspecexport.com

Україна та Швеція домовилися про спільне військове виробництво на території України, повідомляє ZN.ua з посиланням на держконцерн "Укроборонпром". Таке рішення ухвалили в середу, 8 жовтня, в рамках візиту уповноважених представників Науково-дослідного інституту оборони Швеції в Україну.

"Пер Вестерлунд, Юан Норберг і Томас Мальмльоф - уповноважені представники Науково-дослідного інституту оборони Швеції - заявили про готовність активно розвивати партнерські відносини з українськими зброярами і вже зараз домовилися про головні аспекти співпраці", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, планується спільне виробництво зброї на території України, придбання новітніх технологій та продаж модернізованої і нової техніки.

Шведів також цікавила співпраця України з Росією у військовій сфері. Заступник гендиректора "Укроборонпрому" Сергій Пінькас підкреслив, що концерн зупинив співпрацю з Росією, і вже працює розроблена програма імпортозаміщення. Про припинення поставок зброї в Росію "Укроборонпром" заявляв ще 29 березня.

Нагадаємо, "Укроборонпром" випробовує планшет для військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram