ГоловнаЕкономікаДержава

Кувейт допускає падіння ціни на нафту до $76 за барель

Країни ОПЕК навряд чи скоротять видобуток нафти для підтримки котирувань

Кувейт допускає падіння ціни на нафту до $76 за барель
Фото: EPA/UPG

Кувейт спрогнозував падіння цін на нафту до 76 доларів за барель через неможливість скоротити обсяги видобутку країнами ОПЕК. Про це повідомляє телеканал "Дождь" з посиланням на агентство "Прайм".

За прогнозами Кувейту, ціна на нафту впаде ще на 14%, а країни ОПЕК навряд чи скоротять видобуток нафти, щоб утримати ціни на нинішньому рівні.

"76-77 доларів за барель може стати тим рівнем, на якому зниження зупиниться", - заявив міністр нафти Кувейту Алі-аль-Омаїрі. Він додав, що на засіданні країн ОПЕК 27 листопада навряд чи ухвалять рішення про скорочення видобутку нафти для підтримки котирувань.

Крім того, на думку міністра нафти, скорочення видобутку нафти не повинно привести до зростання цін, тому що на ринку є надлишок постачань через Росію і сланцеві проекти в США.

27 листопада у Відні відбудеться зустріч міністрів країн ОПЕК. На засіданні можуть розглянути питання скорочення видобутку нафти для повернення котирувань на рівень 100 доларів за барель.

Нагадаємо, ціни на нафту Brent впали на 20% і зараз тримаються на позначці нижче за 90 доларів. Росія збирається скоротити видобуток нафти, щоби вплинути на ціни. За останні 10 днів Центробанк Росії продав близько $6 мільярдів для підтримки валютного курсу рубля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram