ГоловнаЕкономікаДержава

Україна погодилася отримувати російський газ за передоплатою, - Новак

У свою чергу Росія згодна перераховувати на рахунок "Нафтогазу" плату за транзит газу до Європи і не застосовувати механізм взаєморозрахунку

Україна погодилася отримувати російський газ за передоплатою, - Новак
Олександр Новак, міністр енергетики РФ
Фото: pravdaurfo.ru

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявляє про згоду України отримувати російський газ з жовтня 2014 року по квітень 2015 року на умовах передоплати.

Про це він сказав на прес-конференції за результатами газових переговорів у Брюсселі.

"Що стосується умов постачання: буде збережено систему передоплати, тобто поточне постачання здійснюватиметься в обсягах, передоплачених "Нафтогазом", - сказав він.

Міністр енергетики України Юрій Продан також підтвердив готовність України отримувати російський газ за передоплатою за ціною 385 доларів за тис. куб. м.

Також він зазначив, що сам режим передоплати має низку спірних технічних моментів, які необхідно узгодити до укладення так званого "зимового пакета".

Новак також додав, що Росія згодна перераховувати на рахунок "Нафтогазу" плату за транзит газу до Європи і не застосовувати механізм взаєморозрахунку.

У свою чергу комісар Європейського Союзу з енергетики Гюнтер Еттінгер розраховує, що проміжну газову угоду між Україною і Росією укладуть 29 жовтня.

Нагадаємо, 21 жовтня в Брюсселі відбулися тристоронні газові переговори між Україною, Росією і Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram