ГоловнаЕкономікаДержава

На переговорах щодо газу в Брюсселі домовилися не про все, - Продан

Російська сторона організувала демарш під час прес-конференції Продана

На переговорах щодо газу в Брюсселі домовилися не про все, - Продан
Фото: Макс Левин

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан стверджує, що в тристоронніх переговорах України, Росії та Євросоюзу щодо постачання газу не досягнуто домовленостей з деяких ключових моментів.

Про це Продан заявив на прес-конференції в Брюсселі ввечері 21 жовтня, повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, за його словами, між Росією з одного боку та Україною і ЄС з іншого залишаються розбіжності щодо юридичного оформлення угоди. Росія проти того, щоб під підсумковим документом стояв підпис представника "Газпрому".

"Сьогодні ми отримали від російських колег документ, який російська сторона вже підписала і який не є юридично зобов'язуючим. І росіяни самі кажуть, що він не юридично зобов'язуючий. Для чого тоді його підписувати, якщо він не забезпечує відповідальності сторін?", - зауважив Продан.

"Ми наполягаємо, що необхідно підписати юридично зобов'язуючий документ", - підкреслив міністр.

Про те, що між сторонами залишаються серйозні розбіжності, свідчить також демарш російської сторони. Щойно до мікрофона в Брюсселі вийшов Юрій Продан, російська делегація в повному складі покинула зал.

Раніше єврокомісар Еттінгер і російський міністр енергетики Новак заявили, що сторони близькі до підписання угоди про тимчасове постачання газу Україні в зимовий період за ціною $385.

Церемонія підписання може відбутися 29 жовтня, якщо сторони узгодять решту розбіжностей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram