ГоловнаЕкономікаДержава

Вірменія прийме авіарейси з окупованого Криму

"Грозный-авиа" запускає маршрут із Сімферополя до Єревана

Вірменія прийме авіарейси з окупованого Криму
Фото: krestianin.ru

Окупаційна влада Криму заявила, що авіакомпанія "Грозный-Авиа" із 16 листопада запускає регулярний міжнародний рейс Сімферополь - Єреван.

"Це буде регулярне сполучення. Рейси відправляються щотижня, в неділю о 9 ранку із Сімферополя. Час у дорозі - година і 45 хвилин", - цитує "Крыминформ" міністра транспорту Криму Анатолія Цуркіна.

У липні цього року "Грозный-Авиа" відкрила рейс із Сімферополя у Стамбул, замаскований під легальний за допомогою посадки в Анапі. Але його виконують нерегулярно.

Будь-який рейс із Криму є незаконним, оскільки ще в березні цього року Україна як держава, на території якої розташовано аеропорт "Сімферополь", повідомила всі міжнародні структури про закриття аеропорту. Росія на це не відреагувала і виконує безліч рейсів майже в чотири десятки міст.

Жодного регулярного авіарейсу з Криму до інших країн наразі не було.

Варто зазначити, що Вірменія - одна з небагатьох країн світу, яка визнала референдум у Криму. Ця країна восени минулого року, як і Україна з Віктором Януковичем, різко змінила євроінтеграційний курс і замість парафування вже підготовленої Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом оголосила про вступ у Митний союз.

У жовтні цього року вона приєдналася до Євразійського економічного союзу - наступного після Митного союзу етапу економічної інтеграції Росії, Білорусі та Казахстану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram