ГоловнаЕкономікаДержава

Декларації про початок будівництва дозволили подавати через Інтернет

Держархбудінспекція запустила пілотний проект електронного управління

Декларації про початок будівництва дозволили подавати через Інтернет

Держархбудінспекція ввела можливість подачі повідомлень і декларацій про початок виконання підготовчих або будівельних робіт через Інтернет за допомогою вебсайту e-dabi.gov.ua.

Про це повідомив голова інспекції Максим Мартинюк під час засідання круглого столу "Від електронної послуги до електронного управління".

На першому етапі реалізації проекту введено чотири пілотні електронні адміністративні послуги: реєстрація повідомлення або декларації про початок виконання підготовчих робіт і реєстрація повідомлення або декларації про початок виконання будівельних робіт.

"Ми хочемо максимально спростити і зробити комфортним порядок отримання громадянами послуг з боку ДАБІ України. Коли система запрацює, людина зможе, не виходячи з дому, заповнити декларацію про початок виконання будівельних робіт, яка автоматично буде направлятися до відповідного територіального органу Держархбудінспекції. Причому весь шлях проходження документа можна відстежити онлайн. Це в рази прискорить процес оформлення дозвільної документації, ліквідує черги в ЦНАП та суттєво знизить корупційні ризики", - зазначив Мартинюк.

Введення електронних адмінпослуг - спільний проект Державного агентства з питань електронного урядування України, Державної архітектурно-будівельної інспекції України та координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Посол ОБСЄ в Україні Вайдатос Верба позитивно оцінив рівень уваги українського уряду до впровадження електронних послуг. "Сучасні інформаційні технології в державному управлінні можуть створити своєрідний антикорупційний бар'єр через впровадження прозорих процедур, надаючи можливість контролю за наданням послуг", - заявив Верба.

У свою чергу Олександр Риженко, голова Держагентства з питань електронного урядування України, повідомив про план впровадження 10 пріоритетних електронних послуг з переліку 20 базових послуг Європейського Союзу до кінця 2015 року. "Е-урядування дозволить нам по-іншому побудувати відносини між державою і громадянином, нівелювати негативний вплив бюрократії і найголовніше - підвищити якість прийняття управлінських рішень", - упевнений Риженко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram