ГоловнаЕкономікаДержава

Суд відібрав землю у технопарку Bionic Hill

Заморожене будівництво олігарха Хмельницького можуть поховати

Суд відібрав землю у технопарку Bionic Hill

Господарський суд Києва в середу скасував виділення Київською міськрадою землі в Біличанському лісі біля Коцюбинського на будівництво технопарку Bionic Hill.

Як повідомляють на сайті Bionic Hill, позов був ініційований однією з фракцій Київради і, на думку компанії, є передвиборним піаром.

"Bionic Hill, відповідно до чинного законодавства України, придбав на вторинному ринку майно розформованої військової частини №136, отримав землю у приватну власність за рішенням Київради відповідно до норм Земельного кодексу", - стверджують у компанії. Своїм рішенням Госпсуд фактично переглянув власне рішення від 23 вересня 2011 року, яким виділення землі технопарку визнано законним, йдеться в повідомленні.

Побудувати Bionic Hill планували тут:

Нагадаємо, проект технопарку передбачає створення 35 тис. робочих місць у галузі комунікацій, енергозабезпечення та високих технологій, а також будівництво житла для 12 тис. мешканців. Перша черга будівництва буде коштувати $100 млн, а весь комплекс - 8 млрд грн. Територія Bionic Hill охоплює 147 гектарів у Святошинському районі столиці біля Коцюбинського.

Його мали почати будувати в травні 2014 року, але цього так і не сталося. Інвестор технопарку - компанія UDP Василя Хмельницького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram