ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк наказав захиститися від напливу російських товарів

Прем'єр остерігається наслідків чорної п'ятниці в РФ

Яценюк наказав захиститися від напливу російських товарів
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк наказав підготуватися до стримування великого потоку російських товарів на український ринок через девальвацію в РФ.

Про це він заявив на засіданні уряду, повідомляє РБК-Україна.

"У Росії стався неймовірний обвал російської національної грошової одиниці. Нагадаю, що, як правило, такі фінансові кризи російські потім мають негативний вплив, в тому числі і на Україну. Фактично сьогодні чорна п'ятниця для російської економіки і російського рубля. Як правило, після цього ми відчуваємо хвилю фінансової дестабілізації саме через Росію... Що я прошу. Через падіння курсу зараз росіяни намагатимуться свої товари швидко продавати в Україну, тому що є конкурентна перевага. Курс впав - це означає, що вони можуть знизити ціни на свої товари в доларах для того, щоб заполонити український ринок", - заявив Яценюк.

Разом з цим прем'єр доручив компетентним органам провести нараду і не допустити такої ситуації.

"Будь ласка, впродовж сьогоднішнього дня Міністерство економіки, Державна фіскальна служба, МінАПК провести термінове зібрання з приводу того, щоб не дати можливість Росії дестабілізувати ситуацію в Україні, в тому числі через наплив російських товарів на територію України", - заявив Яценюк.

Варто зазначити, що курс долара на торговій сесії 24 жовтня на Московській біржі виріс на 28 копійок, досягнувши чергового рекорду у 42 рублі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram