ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісія скасувала прес-конференцію за підсумками газових переговорів

Сторони за ніч не дійшли згоди, переговори продовжаться

Єврокомісія скасувала прес-конференцію за підсумками газових переговорів
Фото: @MinenergoGov

Єврокомісія скасувала прес-конференцію за підсумками тристоронньої газової зустрічі у форматі "Україна - ЄС - Росія", заплановану на 9:30 за київським часом. Газові переговори між Україною, Росією та Єврокомісією в Брюсселі (Бельгія) триватимуть у четвер, заявив журналістам у Брюсселі міністр енергетики Росії Олександр Новак.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Переговори ще не закінчилися. Ми дуже довго обговорювали документи, які слід підготувати за результатами переговорів, і вони зараз ще на опрацюванні. Ми домовилися продовжити роботу 30 жовтня. Можна сказати, що основні параметри, які ляжуть в основу цих документів, узгоджено, і досягнуто домовленості про ціну, механізм реструктуризації заборгованості, передоплату, стосовно бажань наших партнерів отримати в листопаді-грудні певні обсяги газу. Зараз іде технічне доопрацювання безпосередньо цих документів, які будуть підписані", - розповів Новак.

Голова російської компанії "Газпром" Олексій Міллер заявив, що за підсумками переговорів у Брюсселі між Україною, Росією і Євросоюзом в ніч проти 30 жовтня підготовлено до підписання три документи.

Водночас міністр фінансів України Олександр Шлапак вважає малоймовірним досягнення домовленостей під час газових переговорів з Росією.

Нагадаємо, Росія припинила постачання газу в Україну в червні цього року. Україна отримує газ реверсом із країн Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram