ГоловнаЕкономікаДержава

Російська делегація припинила переговори в Брюсселі

Представник "Газпрому" вважає, що говорити більше нема про що

Російська делегація припинила переговори в Брюсселі
Фото: @MinenergoGov

Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов прокоментував рішення російської делегації покинути тристоронні газові переговори РФ-Україна-ЄС у Брюсселі.

"Буде про що поговорити - повернемося. Європейській комісії з Україною потрібно відрегулювати ще кілька питань, пов'язаних із фінансуванням. І без цього нам продовжувати далі у тристоронньому форматі безглуздо", - цитує Купріянова "Лента.ру".

Купріянов додав, що "є питання, пов'язані з фінансуванням касового розриву, який виникає в "Нафтогазу", і джерелами його покриття".

Відповідаючи на питання про те, чи планує "Газпром" у найближчі години продовжувати переговори, Купріянов заявив, що делегація компанії чекає на інформацію про те, чи є зрушення у двосторонньому протоколі Україна-ЄС.

Раніше 30 жовтня агентство Bloomberg повідомило, що делегація "Газпрому" покинула тристоронні газові переговори РФ-Україна-ЄС у Брюсселі і повернулася в Москву із заявою, що газ буде тоді, коли будуть гроші.

Нагадаємо, Київ і Москва за посередництва Єврокомісії обговорюють тимчасові умови постачання газу в листопаді-березні. План повинен відновити постачання російського газу Україні і забезпечити можливість безперебійного транзиту до Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram