ГоловнаЕкономікаДержава

Переводити бюджетників у держбанки ніхто ніколи не вимагав, - глава Ощадбанку

Андрій Пишний розповів, як має намір конкурувати з приватними банками

Переводити бюджетників у держбанки ніхто ніколи не вимагав, - глава Ощадбанку
Фото: Макс Левин

Керівництво Ощадбанку спростувало інформацію, оприлюднену кількома регіональними підрозділами держбанку, про вимоги уряду про переведення виплати заробітної плати співробітникам держпідприємств і бюджетних організацій у державні банки.

Про це, як пишуть "Коментарі", повідомила прес-служба банку.

Як заявив в інтерв'ю ЗМІ голова правління Ощадбанку Андрій Пишний, розпорядження Кабінету Міністрів про примусове переведення державних і комунальних підприємств на обслуговування в державні банки ніколи не існувало. "Такого розпорядження немає і ніколи не було", - заявив Андрій Пишний, коментуючи запитання журналістів про використання держбанками адміністративних методів конкуренції на ринку шляхом примусового переведення на обслуговування державних і бюджетних підприємств.

За словами Пишного, отримувати зарплатні картки Ощадбанку працівникам держструктур і бюджетних підприємств зовсім не обов'язково, активна робота з бюджетниками з боку держбанків - це не більше, ніж стандартна практика банківських пропозицій своїх послуг споживачам. Ті випадки, коли співробітники Ощадбанку пропонували органам влади та бюджетним підприємствам "негайний" перехід на обслуговування під приводом існування відповідних директив уряду, Андрій Пишний назвав "конкуренцією".

"На початку дев'яностих багато банків почали рости за рахунок того, що забирали частину клієнтів із державних Ощадбанку, Промінвестбанку, Укрсоцбанку, Укрексімбанку. І це добре. Але зараз ми маємо намір конкурувати, - зазначив Андрій Пишний. - Наявність черг у відділеннях банку - це добре чи погано? Для банку це добре, оскільки показує, що в нас є клієнти, які будуть із нами завжди".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram