ГоловнаЕкономікаДержава

РНБО перевірить витрати Міненерго на купівлю вугілля

Міністерство мусить зробити запас паливних матеріалів на зиму

РНБО перевірить витрати Міненерго на купівлю вугілля
Фото: www.dyvys.in

РНБО ухвалила рішення перевірить витрати Міненерго на купівлю вугілля. Це питання обговорювалося на засіданні РНБО 4 листопада.

За інформацією LB.ua, конфлікт на засіданні виник навколо купівлі вугілля. Передбачається, що зважаючи на сучасні зовнішньополітичні обставини і наближення зими, яку треба пережити у значно менш комфортних умовах ніж раніше, Україна повинна мати якусь "страхувальну подушку" - запас паливних матеріалів, в тому числі вугілля, на крайній випадок.

Спеціальні закупівлі, з метою накопичення такої "подушки" зараз здійснюються за пільговою ціною. Однак у тих випадках, коли наше вугілля продається за кордон, різниця в ціні становить 30-40 відсотків.

Джерела, які були присутні на засіданні, інформують, що у зв'язку з цим відбувся досить жорсткий "розбір польотів". Де-факто, Рада безпеки доручила правоохоронним органам розібратися в ситуації.

У телефонній розмові з LB.ua міністр енергетики Юрій Продан не став коментувати прийдешню перевірку закупівель, сказавши, що "це справа правоохоронних органів".

"Ми отримуємо вугілля з шахт, розташованих на підконтрольній Україні території, і купуємо з ПАР. 9 листопада очікується чергова поставка південноафриканського вугілля", - сказав міністр.

Нагадаємо, напередодні журналіст і майбутній депутат Мустафа Найєм повідомив, що у квітні-вересні 2014 року підприємствам вугільної промисловості в зоні ЛНР і ДНР перераховано 2,832 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram