ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" виписав Україні рахунок за листопад

Росія розраховує отримати від "Газпрому" 756 мільйонів доларів

"Газпром" виписав Україні рахунок за листопад
Фото: EPA/UPG

Російський "Газпром" виписав Україні рахунок за газові поставки в листопаді, які потрібно оплатити авансом. За словами міністра енергетики РФ Олександра Новака, йдеться про 756 мільйонів доларів.

"Очікуємо найближчими днями, оскільки українська сторона погасила перший транш заборгованості 1 мільярд 450 мільйонів доларів. Гроші ці 5 листопада отримав "Газпром". Він виставив рахунок на листопад місяць за ціною, яка була сформована з урахуванням знижки, тобто по 378 доларів. Тому зараз, отримавши цей рахунок, українська сторона повинна буде внести передоплату найближчими днями в обсязі необхідних потреб України на листопад. Рахунок сформовано на 2 мільярди кубометрів", - цитує Новака агентство "Прайм".

Нагадаємо, минулого тижня Україна, Росія та ЄС узгодили умови так званого зимового пакета. Згідно з ними, Україна двома траншами до кінця грудня заплатить 3,1 мільярда доларів за газ, отриманий у листопаді-грудні 2013 року і квітні-червні 2014 року. Перший транш у розмірі 1,45 мільярда доларів переказали цього тижня.

Він розморозив газові постачання з Росії, але, як і колись, "Газпром" вимагає платити за них авансом. При цьому уряд РФ погодився надати 100-доларову знижку на газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram