ГоловнаЕкономікаДержава

Без координації дій держорганів на "Сумихімпром" чекає ліквідація, - експерт

Спеціаліст висловив сумніви в компетентності ФДМ

Без координації дій держорганів на "Сумихімпром" чекає ліквідація, - експерт
Фото: tsn.ua

Фонд держмайна вважає недоцільним створювати міжвідомчу робочу групу для відновлення платоспроможності підприємства "Сумихімпром", що спонукає до сумнів у його намірах виконувати покладені на нього завдання.

Про це заявив журналістам віце-президент Центру досліджень корпоративних відносин В'ячеслав Бутко, пише "Капитал".

"Думка ФДМ про недоцільність створювати міжвідомчу робочу групи наближає ліквідацію стратегічно важливого українського підприємства. Чи можна говорити, що ФДМ як орган, який реалізує державну політику у сфері управління державною власністю, вповні виконує покладені на нього законом обов'язки? Питання риторичне", - сказав він.

Раніше громадська робоча група для вирішення проблемних питань титанової галузі України повідомляла, що після навмисного доведення "Сумихімпрому" до банкрутства завдяки діям підконтрольних Дмитрові Фірташу та Сергієві Льовочкіну керуючого санацією "Сумихімпрому" Лазаковича і розпорядника майна "Сумихімпрому" Марченка створено юридичні передумови для ліквідації підприємства й оформлення переходу прав власності на його майно до підконтрольних Фірташеві і Льовочкіну компаній.

На думку групи, дії держорганів, які повинні протистояти цьому, вирізняються неузгодженістю.

У зв'язку із цим вона ініціювала створення міжвідомчої робочої групи для відновлення платоспроможності титанового концерну, щоб координувати дії органів влади, які повинні бути спрямовані на зміну складу комітету кредиторів "Сумихімпрому", зміну керівника санації та розпорядника майна підприємства, відновлення його платоспроможності.

"Дії держорганів і підприємств держвласності, від яких залежить не тільки відновлення платоспроможності "Сумихімпрому", але навіть збереження цього підприємства взагалі, нагадують зусилля трьох відомих персонажів байки Крилова. З відповідною нульовою ефективністю. Для орієнтованих на інтереси держави фахівців очевидно, що без координації зусиль держорганів, залучених до процесу відновлення платоспроможності сумського хімічного гіганта, позитивне для держави рішення проблеми неможливе. Саме із цією метою необхідно створити Міжвідомчу робочу групу з відновлення платоспроможності "Сумихімпрому". Немає іншого шляху збереження "Сумихімпрому" як найбільшого вітчизняного виробника хімічної продукції", - впевнений Бутко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram