ГоловнаЕкономікаДержава

Міліція відмовилася від нових закупівель Toyota Prius

Міністр екології відзвітував про освоєння "кіотських" грошей

Міліція відмовилася від нових закупівель Toyota Prius
Фото: autonews.autoua.net

МВС відмовилося від нових закупівель гібридних автомобілів Toyota Prius у рамках співпраці України та Японії за Кіотським протоколом. Про це заявив міністр екології Андрій Мохник, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"МВС зараз сказало, що не продовжуватиме проект", - сказав він. Чи відновлять закупівлі згодом, не уточнюють.

Україна почала купувати автомобілі Toyota Prius із гібридним бензиново-електричним двигуном для міліції в рамках продажу квот на викиди парникових газів Японії. Перші машини почали надходити у квітні 2013 року (тоді повідомляли про закупівлю 1220 автомобілів), постачання триває досі.

Загалом Україна до приходу Мохника в Кабмін витратила 3,1 млрд гривень із 4,73 млрд, виручених від продажу квот. Уже за його керівництва виділили 86 млн на Toyota Prius, 295 млн - на модернізацію вагонів Київського метрополітену, уточнює РБК-Україна.

Міністр додав, що зараз опрацьовують питання модернізації другої партії вагонів. "Щодо модернізації вагонів метрополітену. Питання - у стадії обговорення. Процедура передбачає погодження з японською стороною. [Японці] розуміють ситуацію, коли складно відстежити корупційні схеми, і готові вкластися у великий проект", - заявив Мохник.

Нагадаємо, у квітні 2013 року повідомляли, що Україна і Японія погодили близько півтисячі проектів, які реалізовуватимуть за кошти, отримані від продажу квот за Кіотським протоколом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram