ГоловнаЕкономікаДержава

У Міненерго пройшли обшуки у зв'язку із закупівлями вугілля з ПАР, - ЗМІ

Співробітники ГПУ допитали працівників міністерства і вилучили документи

У Міненерго пройшли обшуки у зв'язку із закупівлями вугілля з ПАР, - ЗМІ
Архивное фото
Фото: politikus.ru

Президент Петро Порошенко поставив під сумнів прозорість схеми постачання вугілля з Південно-Африканської Республіки в Україну.

Про це повідомило ZN.UA джерело в оточенні прем'єр-міністра.

За словами джерела, на засіданні Ради національної безпеки і оборони, яке відбулося 4 листопада, глава держави припустив, що вугілля з ПАР закуповується за ціною, що перевищує ринкову.

Президент адресував свій докір прем'єр-міністрові Арсенію Яценюку, міністрові енергетики та вугільної промисловості Юрію Продану і голові СБУ Валентинові Наливайченку.

Петро Порошенко зобов'язав відповідні правоохоронні органи в тижневий термін провести необхідну перевірку і доповісти про результати.

За наявною інформацією, перевірку витрат Міненерго при купівлі вугілля було оформлено рішенням РНБО.

За деякими даними, 6 листопада співробітники Генеральної прокуратури провели перші допити працівників міністерства і вилучили необхідні документи.

Нагадаємо, "Укрінтеренерго" 19 серпня уклало контракт з південноафриканською компанією Steel Mont Trading на постачання вугілля антрацитної групи в кількості до 1 млн метричних тонн. Вугілля такої групи через бойові дії на Донбасі не вистачає.

Згідно з умовами контракту ПАР постачатиме в Україну 250 тис. тонн вугілля щомісяця. Перше судно прибуло в український порт 23 жовтня. 

Міністр Юрій Продан повідомив, що південноафриканське вугілля коштує 86 доларів за тонну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram