ГоловнаЕкономікаДержава

Екс-міністр економіки Польщі: ЄС все ще вважає Україну корупційною країною

Яцек Пєхота пророкує Україні наплив іноземних інвестицій

Екс-міністр економіки Польщі: ЄС все ще вважає Україну корупційною країною
Фото: wikimedia.org

Україну очікує наплив іноземних інвестицій, якщо вона остаточно зробить вибір на користь Європейського Союзу. Але наразі Україна в очах європейців залишається корупційною країною. Про це заявив президент Польсько-української господарчої палати, колишній міністр економіки Польщі Яцек Пєхота в інтерв'ю РБК-Україна, посилаючись на досвід його країни.

"Європейський Союз, незважаючи на внутрішню кризу, є економічним організмом, який розвивається динамічно. Тут величезні перспективи. Входження до Польщі означає доступ до п'ятсотмільйонного ринку споживачів усього Європейського Союзу, і саме це є тим магнітом, що притягує. Польща переживала наплив іноземних інвестицій, коли наша перспектива членства в ЄС стала очевидною. Всі, хто інвестував у Польщу, знав, що зможуть без обмежень продавати на ринку всього Європейського Союзу. А Україна зараз знаходиться в такому переломному моменті", - пояснив він.

При цьому він підкреслив, що для початку Україна мусить поліпшити інвестиційний клімат і наблизити своє законодавство до європейських стандартів. "Ми все ще оцінюємо Україну як корумповану країну, як країну з несприятливим для підприємців регулюванням, як країну з несприятливою податковою системою. Якщо Україна наблизиться до регулювання, яке є в ЄС, то ситуація буде сприятливішою для підприємців", - сказав він.

Пєхота підкреслив, що з точки зору інвестора Євросоюз є кращим місцем порівняно з Росією.

Нагадаємо, що після відмови попередньої влади від євроінтеграції оцінка інвестиційного клімату України впала до рекордно низького рівня - 1,81 бала з п'яти можливих за шкалою Європейської бізнес-асоціації. Але втеча Віктора Януковича і новий курс України на асоціацію з ЄС покращили її вже до 2,74 бала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram