ГоловнаЕкономікаДержава

Суд заарештував начальника одного з управлінь "Укрзалізниці"

Втім, попавшись на хабарі, чиновник може вийти під заставу

Суд заарештував начальника одного з управлінь "Укрзалізниці"
Фото: telegraf.com.ua

Суд обрав виконувачу обов'язків начальника одного з головних управлінь "Укрзалізниці" запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

При цьому заарештований чиновник може вийти на свободу під заставу, якщо сплатить визначену судом заставу в максимальному розмірі, передбаченому законом при вчиненні відповідного злочину, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Посадову особу 7 листопада затримали під час одержання грошей у сумі 100 тис грн за включення продукції одного з підприємств у план закупівлі на 2015 рік.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Варто зазначити, що в "Укрзалізниці" працює більш як два десятки головних управлінь. Зі списком управлінь можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, у вересні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив почати перевірку фінансово-господарської діяльності керівництва УЗ у зв'язку з повідомленнями про можливі факти корупції, а гендиректора компанії Бориса Остапюка відсторонили від роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram