ГоловнаЕкономікаДержава

Мінекономіки назвало найбільш затребувані професії на найближчі роки

В Україні зростатиме попит на продавців, робітників, інженерів і айтішників

Мінекономіки назвало найбільш затребувані професії на найближчі роки
Фото: Макс Левин

Український ринок праці протягом найближчих років найбільше потребуватиме сільськогосподарських працівників і продавців. Такого висновку дійшло Міністерство економічного розвитку і торгівлі, яке підготувало прогноз обсягів потреби в робочій силі на 2015-2018 роки.

"За нашими розрахунками, найбільшою буде потреба в простих професіях у сільському господарстві, торгівлі та сфері послуг. Об'єктивним є зростання попиту на продавців і демонстраторів. Також спостерігатимемо попит на робітничі професії. Зокрема будуть потрібні робітники на будівництві, у транспорті, у сфері видобутку корисних копалин. Буде залишатися потреба у водіях і робітниках для обслуговування пересувної техніки, працівниках, які надають персональні та захисні послуги", - розповів директор департаменту економіки соціальної та гуманітарної сфери Олександр Савенко.

Крім того, розвиток економіки призведе до зростання попиту на інженерів, фізиків, математиків і професіоналів у галузі технічної науки. Також зростатиме потреба в айтішниках, металургах і машинобудівниках, повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, на ринку праці в Києві спостерігається надлишок керівників, економістів, бухгалтерів та адміністраторів, але не вистачає медсестер, прибиральників і двірників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram