ГоловнаЕкономікаДержава

Генпрокуратура оголосила в розшук колишнього міністра Проскурякова

Двох колишніх начальників "Надр України" звинуватили в незаконному продажу родовища

Генпрокуратура оголосила в розшук колишнього міністра Проскурякова
Олег Проскуряков

Генпрокуратура підозрює двох колишніх керівників державної компанії "Надра України" в незаконній передачі контролю над Сахалінським газовим родовищем у Харківській області.

Імен підозрюваних не вказують, але наголошують, що кримінальна справа стосується 2012-2013 років. Із січня 2011 року по травень 2012 року "Надра України" очолював Олег Проскуряков, який потім пішов на підвищення - став начальником Держгеології і міністром екології та природних ресурсів. У "Надрах" його замінив Віктор Пономаренко, він займав посаду голови правління до зміни влади.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, Проскуряков і Пономаренко у 2012-2013 роках незаконно продали частку "Надр" у видобутку газу на Сахалінському родовищі. В підсумку держава втратила контроль над ним і недоотримала прибуток. За ці два роки без участі "Надр" на Сахалінському родовищі видобули 363 мільйони кубометрів газу на загальну суму 1,27 мільярда гривень.

Обох колишніх топ-менеджерів оголошено в розшук. 11 листопада Печерський райсуд ухвалив затримати їх і доставити в суд для обрання запобіжного заходу.

Частина 2 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем) передбачає до шести років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram