ГоловнаЕкономікаДержава

Міненерго визначилося з об'ємом газових закупівель із Росії

Продан припустив, що країні на зиму вистачить 2,5 мільярда кубометрів імпортного газу

Міненерго визначилося з об'ємом газових закупівель із Росії
Фото: www.dyvys.in

Україна купить за передоплатою півтора мільярда кубометрів російського газу до кінця цього року. Ще мільярд кубометрів країна імпортує на початку наступного. Про це заявив міністр енергетики і вуглепрому Юрій Продан в інтерв'ю журналу "Новое время", пише РБК-Украина.

"Наші плани попередні - до кінця року купити до 1,5 млрд куб. м газу. І, залежно від погоди, - до 1 млрд куб. наступного року", - заявив він.

Російський "Газпром" розраховував, що Україна купить 2 мільярди кубометрів тільки в листопаді. На початку цього місяця компанія виписала рахунок на 756 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що Україна, Росія і ЄС узгодили умови так званого зимового газового пакету. Згідно з ними, Україна двома траншами до кінця грудня заплатить 3,1 мільярда доларів за газ, отриманий в листопаді-грудні 2013 року і квітні-червні 2014 року. Перший транш у розмірі 1,45 мільярда доларів Україна вже перерахувала.

Вартість російського газу для України на листопад-грудень становить 378 доларів, в першому кварталі вона знизиться до 365 доларів. Поставки на другий квартал досі не узгоджено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram