ГоловнаЕкономікаДержава

Шимків прогнозує видачу 3G-ліцензій на лютий

Умови конкурсу на зв'язок третього покоління затвердять у середу

Шимків прогнозує видачу 3G-ліцензій на лютий
Фото: Макс Левин

Заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків прогнозує, що мобільні оператори отримають 3G-ліцензії в лютому. Про це він написав у фейсбуку.

"НКРЗІ отримало всі зауваження від міністерств і відомств. У вівторок відбудеться засідання комісії для формування остаточних вимог конкурсу. У середу - засідання КМУ, де має відбутися остаточне узгодження. Після цього за тиждень комісія на своєму засіданні згідно з регламентом зможе оголосити конкурс. Він триватиме 60 днів. Після цього оператори зможуть отримати ліцензії (якщо не буде нових затримок - це лютий 2015-го). Далі справа за операторами з розгортання системи в обласних центрах", - написав він.

Зв'язок наступного, четвертого покоління вимагає більше часу для впровадження, вважає Шимків. "Для впровадження LTE повинен відбутися рефармінг частот - відділення частот від технологій - тобто введення технологічної нейтральності. Це вимагає змін до постанови КМУ. До цього необхідно розробити процедуру рефармінг і обговорити цей процес з операторами. Цей процес набагато триваліший у правовому полі сучасної України", - написав чиновник.

Нагадаємо, в європейських країнах ліцензії на зв'язок третього покоління почали видавати ще 2000 року. В Україні вона є лише в одного оператора - "дочки" "Укртелекому" (оператор "Тримоб"), що належить Рінату Ахметову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram