ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін: Київ витратив зарплату бюджетників на утримання чиновників

Шлапак порадив Кличкові розібратися з тим, що відбувається в столиці

Мінфін: Київ витратив зарплату бюджетників на утримання чиновників
Фото: www.dyvys.in

Міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що Київрада витратила гроші, яких не вистачає на утримання бюджетної сфери, на органи місцевого самоврядування. Про це пише "Укрінформ".

"Міська рада нещодавно ухвалила рішення, яким майже в чотири рази збільшує витрати на утримання органів місцевого самоврядування, зверніть увагу на цифру - 480 млн грн. Якраз ті кошти, яких дуже не вистачає на ліки та на все інше. Якщо не вистачає на зарплати, на гемодіаліз та інші речі, можна потерпіти з цими витратами", - сказав міністр.

"Розберіться з тим, що відбувається в місті Києві", - звернувся він до мера Києва Віталія Кличка, який на цьому ж засіданні заявив про заборгованість міста перед київськими бюджетниками і постачальниками ліків.

Кличко сьогодні на засіданні уряду заявив, що дохідна частина київського бюджету станом на 1 листопада виконана на 68,7%, що становить 11,8 млрд гривень. "До кінця року розрахунковий дефіцит для нормального утримання бюджетної сфери становить 1,7 млрд гривень. Це ті гроші, які нам вкрай необхідні", - додав він. Мер зазначив, що Києву потрібні гроші на виплату заробітної плати бюджетникам (700 млн гривень), утримання сфери охорони здоров'я (101 млн гривень), харчування в дитячих садках і школах (166 млн гривень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram