ГоловнаЕкономікаДержава

Директор компанії, якій дозволили імпорт електроенергії з РФ, був рейдером, - ЗМІ

Керівник компанії "Енергомережа" імпорту ніколи не здійснював

Директор компанії, якій дозволили імпорт електроенергії з РФ, був рейдером, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Приватне акціонерне товариство "Холдингова компанія "Енергомережа", якому Міненерговугілля України дозволило імпорт електроенергії з Росії, не має жодного досвіду експортно-імпортних операцій.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на свої джерела.

Згідно з інформацією видання, керівник компанії Дмитро Крючков мав неодноразові проблеми з правосуддям з приводу рейдерства, імпорту не здійснював.

"Через це є низка питань і до Національної комісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Вони так само оперативно встигли видати ліцензії постачання електроенергії за нерегульованим тарифом не тільки ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа", а й свіжоспеченому ТОВ "Енергомережа-експорт-Трейд". Воно вже 20 листопада отримало від регуляторів ліцензію на постачання до 840 млн кВт-год на рік", - додає джерело.

Як відомо, Міністерство палива та енергетики України дозволило імпорт електроенергії з Росії. Дозвіл було надано компанії "Енергомережа".

Інформації про "ХК Енергомережа" практично немає. Відомо лише, що до середини 2014 року вона була зареєстрована під назвою "Енергомережаінвест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram