ГоловнаЕкономікаДержава

Міненерго перевіряє "Нафтогаз" через вишки Бойка

Аудит призначено за зверненням слідчого

Міненерго перевіряє "Нафтогаз" через вишки Бойка
Фото: EPA/UPG

Міністерство енергетики та вугільної промисловості проводить позаплановий внутрішній аудит "Нафтогазу" у справі про закупівлю 2011 року двох плавучих бурових установок.

Про це йдеться в наказі міністерства №837 від 25 листопада.

"Мета: визначення ступеня відповідності законодавству, нормативним документам під час ухвалення рішень НАК "Нафтогаз України" протягом 2010-2011 рр. про надання ДАТ "Чорноморнафтогаз" двох безпроцентних позик для закупівлі двох самопідйомних плавучих бурових установок (СПБУ) на загальну суму 6 млрд 443 млн гривень", - йдеться в документі.

Термін проведення аудиту - 26 листопада-8 грудня 2014 року.

Аудит призначено у зв'язку зі зверненням в Міненерго слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Корецького.

Нагадаємо, в червні Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо закупівлі цих бурових установок. У ньому колишній віце-прем'єр Юрій Бойко є свідком.

Нагадаємо, 2011 року держпідприємство "Чорноморнафтогаз" придбало за $400 млн бурову платформу сингапурського виробництва не безпосередньо в заводу Keppel, а через посередника. Сума переплати сягнула 180 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram