ГоловнаЕкономікаДержава

Путін передбачив стабілізацію ринку нафти у 2015 році

Російський президент не бачить нічого особливого у зниженні цін

Путін передбачив стабілізацію ринку нафти у 2015 році
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ринок нафти стабілізується до середини наступного року. Про це він заявив на зустрічі з новим гендиректором французького концерну Total Патріком Пуянне.

"Сьогодні і для нафтової галузі, і взагалі для енергетики непрості часи, але я думаю, що жодних несподіванок ні для нас, ні для вас немає. Ми брали участь у зустрічі групи країн ОПЕК (перед зборами ОПЕК), і ми від самого початку розуміли, що після оголошення ОПЕК про нескорочення видобутку ціни на це відреагують, трошки знизяться", - цитує Путіна прес-служба Кремля.

Він вважає, що таке зниження - це неминуча реакція ринку. "Водночас жоден великий виробник енергоресурсів не наполягав на якихось особливих діях для вирівнювання цін, у тому числі і ми. Нас це в цілому влаштовує, ми тут не бачимо нічого особливого. Попереду зима, і я впевнений, що у першому кварталі - всередині року ринок збалансується", - додав Путін.

Нагадаємо, що сьогодні вранці нафта сорту Brent коштувала 72 долари за барель. За останній день ціни просіли відразу на 5 доларів через рішення ОПЕК не скорочувати видобуток. Росія заклала у свій бюджет на 2015 рік ціну у 96 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram