ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк наказав міністру енергетики доповісти про аварію на ЗАЕС

Несправність призвела до аварійних відключень світла по всій Україні

Яценюк наказав міністру енергетики доповісти про аварію на ЗАЕС
Фото: www.dyvys.in

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наказав міністру енергетики Володимиру Демчишину доповісти про аварію на Запорізькій АЕС, через яку в Україні поновилися аварійні відключення світла.

Інцидент стався ввечері 28 листопада, коли електричний захист станції відключив третій енергоблок АЕС від мережі. До викиду радіації це не призвело.

Проте прем'єр вимагає від Демчишина скликати прес-конференцію і розповісти про сформовану ситуацію. "Я прошу сьогодні міністра енергетики проінформувати на окремій прес-конференції - я знаю, що сталася аварія на Запорізькій атомній електростанції, - коли її подолають, а також про заходи щодо відновлення нормального енергопостачання на всій території країни", - сказав він.

ЗАЕС - найбільша атомна станція в Україні та Європі. Вона складається з шести блоків, з яких зараз працюють чотири. Енергоблок №3 мають підключити до мережі у п'ятницю, 5 грудня.

Несправність на станції і різке похолодання призвели до виникнення великого дефіциту потужності в українській енергосистемі. У зв'язку з цим "Укренерго" мусить відновити графіки відключення світла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram