ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін пообіцяв протягом тижня припинити вимикання світла

Уряд не купуватиме вугілля у ДНР і ЛНР

Кабмін пообіцяв протягом тижня припинити вимикання світла
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів пообіцяв, що за тиждень дефіцит енергосистеми України буде ліквідовано.

Про це сказав на погоджувальній раді Ради віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко. "Сьогоднішня ранкова нарада завершилася тим, що міністр енергетики просив повідомити, що до наступного понеділка проблеми з дефіцитом енергоносіїв мають підстави бути вирішеними", - сказав він.

При цьому Кириленко запевнив, що про закупівлю вугілля в терористів ДНР і ЛНР не йдеться.

Тим часом компанія "Укренерго" сьогодні вранці повідомила, що наказала відновити аварійні графіки відключень світла, яких не було у вихідні, в обсязі 3119 МВт - на величину дисбалансу потужності в енергосистемі України.

Брак потужностей виник через виведення в ремонт 27 енергоблоків, низькі запаси вугілля на складах ТЕС, а також через недостатню кількість гідроресурсів на ГЕС.

Нагадаємо, що вимикання світла в Україні відновили на початку грудня після позапланового відключення від мережі третього енергоблоку на Запорізькій АЕС. Увечері в п'ятницю його знову під'єднали до системи, але вранці в понеділок від мережі від'єднали на планово-попереджувальний ремонт третій блок Южно-Української АЕС.

Увечері в неділю стало відомо, що Кабмін вирішив почати імпорт електроенергії з Росії, в суботу ввечері - що Росія почала пропускати потяги з імпортним вугіллям через кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram